Najem plovil

FAQ

Kako dobim ponudbo za jadranje?

Najlažje in najhitreje je, da na elektronski naslov blaz@tty.si napišete sporočilo z vašim imenom in kontaktno številko ter navedete kdaj bi radi odšli na jadranje, koliko vas je v skupini, točen termin jadranja ter izhodišče. Če ne veste natančno, kje bi začeli, lahko navedete okvirno željo: srednja Dalmacija, Istra...
Na vaše sporočilo ponavadi odgovorimo še v istem dnevu, v katerem vam pošljemo različne možnosti, ki ustrezajo vašim željam.

Kako opravim rezervacijo?

Ko izberete jadrnico izmed možnosti, ki smo vam jih ponudili, nam to pisno potrdite. Na potrjeno jadrnico nato mi naredimo OPCIJO pri čarteristu, ki traja 7 dni. V tem času vam izdelamo pogodbo v kateri so navedeni podatki, kot so podrobnosti o jadranju, znesek najema ter tekoči račun. Vaša dolžnost je, da, do najkasneje 7.ga dneva od potrditve, plačate 50% zneska najema, drugače opcija zapade in jadrnico lahko dobi nekdo drug.
Po prejemu prvega zneska, pri čarteristu ustvarimo fiksno rezervacijo in jadrnica je vaša in lahko začnete odštevati dneve do dopusta!

Kdaj moram plačati drugo polovico najema?

Druga polovica zneska najema se vedno plača najkasneje do 4 tedne pred prevzemom.
Na čas plačila vas opozorimo mi, s klicem ali elektronskim sporočilom.

Kaj vse je vključeno v ceno najema?

V večini primerov cena najema vključuje uporabo jadrnice, stroške izhodiščne marine, plin in posteljnino, vendar je zelo različno od čarterista do čarterista. Cena končnega čiščenja ponavadi ni vključena v ceno najema. Točen podatek, kaj vse je vključeno v jadrnico, ki ste jo vi izbrali, lahko razberete iz našega kataloga, oziroma se obrnete na osebo, ki ureja vaš najem.
Prav tako so ti podatki kasneje podrobno napisani v vaši pogodbi.

Kaj je crew lista?

Crew lista je seznam potnikov udeleženih na jadranju. Posredovati nam jo morate najkasneje 1 teden pred odhodom. V njej morajo biti navedena imena vseh članov na jadrnici, datum in kraj rojstva ter številka osebnega dokumenta. Prav tako mora biti iz liste jasno razvidno kdo bo kapitan (skiper) na jadranju ter navedena njegova številka izpita za voditelja čolna.
Koristen je tudi podatek termina prihoda v izhodiščno marino, da bo čarterist na vas pripravljen.

Ali je možen najem krajši kot en teden?

Veliko ljudi povprašuje po najemu za podaljšan vikend ali pa le par dni.. Tak najem je možen, vendar se obravnava kot last-minute najem in se dela 1 teden pred želenim odhodom.
Čarterist najprej poskusi oddati jadrnico za cel teden, šele če je ne more, se odpre možnost za krajši najem.
Krajši najemi so pogostejši spomladi in jeseni, ko jadrnice niso tako zasedene.